A PARTIR DEL 8 DE SETEMBRE

10 ANYS DE PATRIMONI DE LA HUMANITAT 

El Patronat de la Festa junt al Consell Assessor han donat llum verda a la celebració del X aniversari de la Festa a la Mare de Déu de la Salut com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.

  • El divendres 26 de novembre amb la inauguració al Museu Valencià de la Festa d'una exposició commemorativa del X aniversari. 

  • Tot seguit el diumenge 28, coincidint amb el dia de l'aniversari, l'Ajuntament d'Algemesí ha organitzat el I Concurs de gastronomia local d'Algemesí.

  • El dimarts 30 de novembre donarà inici la tradicional Novena de Guitarretes a la Puríssima Mare de la Salut amb el trasllat de la nostra patrona al dosser de l'Altar Major. Cada dia la Basílica es plenarà de fidels a les 06:30 per començar el dia orant a la nostra Mare.

  • El divendres 3 de desembres, a les 19.00 h a la Sala Vicent Castell de la Biblioteca Municipal, xerrada-conferència "Les Danses d'Algemesí en la Dansà a la Mare de Déu de la Salut", a càrrec de Berca Grup de Danses d'Algemesí.

  • El dimarts 7 de desembre, a les 20.30 h a la plaça Major, DANSÀ EXTRAORDINÀRIA A LA MARE DE DÉU DE LA SALUT: LES DANSES D'ALGEMESÍ. Participació prèvia inscripció online. Organitzat per Berca Grup de Danses d'Algemesí i l'Escola Musical de Tabalet i Dolçaina d'Algemesí.

  • El dia 8, dia de la Puríssima Concepció, després del novenari la imatge de la Mare de Déu de la Salut serà traslladada en romeria fins al Convent de Sant Vicent Ferrer. A les 10:30 és celebrarà una missa al claustre i en acabar iniciarà la processó amb la consueta completa que  tornarà a recórrer els carrers d'Algemesí, concretament, el carrer dels Fusteros i el carrer de la Muntanya fins a la Plaça Major.

  • La Mare de Déu realitzarà la seua solemne entrada a la Basílica Menor de Sant Jaume al voltant de les 13:30 hores.

Gràcies i bona Festa.

PATRONAT DE LA FESTA Algemesí, 2021