LLOANCES

Les lloances són un acte teatral, que des d’una vessant simpàtica i desenfadada, ens aproxima a vivències del poble més pròximes i altres més històriques. Es tracta d'escenificacions teatrals que es van iniciar el 1973 amb la finalitat de mostrar sobre un escenari els Misteris i Martiris de la Processó de la Mare de Déu de la Salut. Amb el temps han evolucionat, es manté algun dels misteris i s'han introduït peces menudes de l'actualitat local que han estat notícia al llarg de l'any.

El 2013, les Lloances a la Mare de Déu compliren 40 anys. 40 anys dedicats a la nostra Patrona. Van néixer la nit que va del 7 al 8 de setembre al Club Juvenil UNAM, al qual pertanyia el grup de teatre al costat de la parròquia de Sant Pius X. Des del primer moment Joan Fermí Teruel elaborava, coordinava i comboiava a la gent per mostrar i representar tots aquells gestos impregnats de vivències i de vida. Vicent Nacher, poeta local va sintetitzar les Lloances dient que son: "una colla de collidors de gestos dels veïns d'Algemesí".

Qui som?

Som la Comissió de Xarxes Socials de la Fundació per a la Festa de la Mare de Déu de la Salut d'Algemesí i col·laborem cada any amb els festers organitzadors de la Festa.

contacta'ns

fonts d'informació

  • Text utilitzat per a la Proclamació de Festa Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

  • Domingo i Borras, J. A. i Jarque, F. (1999) Bastint la Festa, Festes de la Mare de Déu de la Salut. Algemesí: Ajuntament d’Algemesí,

  • Ferri Chulio, A. S. (2004) La Mare de Déu de la Salut d’Algemesí. Algemesí: Basílica-Parròquia de Sant Jaume Apòstol d’Algemesí.

  • Imatges cedides pel Museu de la Festa d'Algemesí