ELEMENTS RELIGIOSOS

LA CREU MAJOR

La Creu major és un exemplar d’estil barroc fet amb argent repussat. La va fer l’argenter valencià Antoni Reinot en l’any 1793. És portada pel sagristà o escolà, i acompañada per dos acòlics o candelers.

EL GUIÓ

El Guió de la Mare de Déu, també d’estil barroc amb argent repussat, és possiblement del mateix autor que la Creu. Emmarca una pintura de la Mare de Déu de la Salut, feta per Francesc Calatayud i Llobell, el porten els festers i l'escolten dos més amb brandons.

El llenç està envoltat per un marc daurat, armat sobre fusta i drap roig. Al seu voltant s’incorporen elements decoratius que imiten roques, cornucòpies, i agrupaments florals de roses i assutzenes, per exemple.

La imatge podria estar inspirada en un antic llenç de devoció perquè presenta la imatge perduda de la verge a l’interior de la morera en la que fou trobada, envoltada de serafins i assolada sobre un tron d’àngels ingenus.

Mostrar más

Qui som?

Som la Comissió de Xarxes Socials de la Fundació per a la Festa de la Mare de Déu de la Salut d'Algemesí i col·laborem cada any amb els festers organitzadors de la Festa.

contacta'ns

fonts d'informació

  • Text utilitzat per a la Proclamació de Festa Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

  • Domingo i Borras, J. A. i Jarque, F. (1999) Bastint la Festa, Festes de la Mare de Déu de la Salut. Algemesí: Ajuntament d’Algemesí,

  • Ferri Chulio, A. S. (2004) La Mare de Déu de la Salut d’Algemesí. Algemesí: Basílica-Parròquia de Sant Jaume Apòstol d’Algemesí.

  • Imatges cedides pel Museu de la Festa d'Algemesí