top of page

L’Apostolat a la processó de la Mare de Déu de la Salut

Podem trobar l’Apostolat al Sexenni de Morella, al Corpus en València, i què dir si parlem del Misteri d’Elx.


Al nostre poble (recorde de menut), que al pas dels personatges Bíblics, també hi eren els Apòstols: homes que portaven uns vestits de vellut i amb unes perruques “tot de casa Insa”, que venien de València, on prèviament ho havien gestionat els festers.


Als tristos anys de crisi, a penes hi tenia contingut el que és la processó i, doncs, al meu parer, la crisi, que tenia una vessant més sociocultural que altra cosa, esdevingué una crisi molt més greu, des del punt de vista processional. El passat és passat, però no oblidem que també és història.


L’Apostolat que hui hi ha a la processó de la Mare de Déu és el fruit de l’esmentada crisi que, per fortuna, ha renascut com tots sabem. Com tots els que a la festa honorem la Mare de Déu, l’apostolat també té el seu paper i, com tots els algemesinencs, fem la nostra aportació.


A partir de la Creu Processional, tot està conduint i preparant l'arribada (tot seguint una cronologia), de la qui dóna sentit a tot el que s'està fent: la Mare de Déu de la Salut. I nosaltres, el apòstols (coetanis a la història de Jesús, el fill de Déu, i de la seua Mare). Com en som, de privilegiats! Com de prop hem estat a la història, i com de prop estem a la processó de la Imatge de la Mare de Déu!


A Ella i en Ella, ens emparem, confiem, demanem, l’aclamem, i ens torna tot açò en un no-sé-què, que ens ompli de goig, i amb una gana de cantar-li, que ho faríem sens parar. Tots els anys ens quedem amb ganes d’haver cantat més.


Quin sentit té que cantem a la Mare de Déu? Per poder entendre el sentit, cal estar a l'apostolat. No podeu imaginar l'emoció que sentim en cantar, perquè sols es pot viure i no descriure l’ambient que, al moment del cant, es va dibuixant per l'aire l’emoció dels algemesinencs que des del més íntim de cadascú diu a la Mare de Déu, i els privilegiats de l'apostolat manifestem amb veu alta, amb fe i tota la nostra força, sempre acompanyats de la música (com ho mereix). Sense açò, ni fem el nostre paper, ni complim amb el nostre compromís.


Any rere any, esperem com tothom i amb molta gana, que torne de bell nou l’incansable miracle de la Festa de la Mare de Déu de la Salut d’Algemesí.


Entradas destacadas
Entradas recientes
Archivo
Buscar por tags
No hay tags aún.
bottom of page