top of page

AGRAÏMENTS

Agraïment és la primera paraula que ens ve al cap desprès de la Festa d’enguany. En primer lloc, a la Mare de Déu, per estar un any més entre nosaltres i atendre la petició de quedar-se per sempre ací. Ella és la principal destinatària de la Festa. En segon lloc, al nostre poble, que és el receptor immeditat i exigent de la nostra activitat. Finalment, a la participació en la Festa, d’una manera o d’una altra, de tantes persones que fan possible que, per alguns dies, Algemesí siga un trosset de Cel, on es produeixen vertaders miracles, sobre tot de l’ànima.


De l’activitat dels festers sols podem dir que, participar en la continuació d’un projecte comunitari, que té les arrels en una morera de Berca i el seu futur baix la protecció de qui cura les nostres malalties, és una sort no merescuda, que volem compartir i hem procurat fer extensiva socialment i geogràficament, amb concurrència activa de balls, músics i veïnats. Part d’eixa sort és haver vist personificada la generositat i l’emoció en els nostres carrers i places, tant en el carrers de volta, com els llocs on s’han fet els assajos pel poble.


És temps de perfecció, sempre és temps de perfecció, de millora. Una evident millora és la pàgina web, introduïda per la iniciativa de joves festeres, que ha suposat l’obertura de noves perspectives de divulgació que, simplement, hem encetat i que tenen pretensió de continuïtat. Efectivament, la pàgina web continuarà. Fa quatre anys l’intent no va quallar, replantejada la idea, observat allò que es devia de modificar i amb l’ajut de tanta gent s’ha fet possible enguany. S’ha produït una evident millora en la divulgació de la Festa, en els mitjans de comunicació social, en esta ocasió fruït de l’experiència. Joventut i maduresa que tan encertadament es combinen en la Festa. En eixa línia de treball, estem preparant una revisió de tot allò que s’ha organitzat, per conèixer fortituds i febleses. Durant la preparació dels actes d’enguany, s’ha iniciat la reflexió sobre alguns aspectes de la Festa, per a que el Patronat i el Consell Assessor de la Fundació disposen del material necessari per a adoptar les decisions que consideren més encertades per al futur. Tot per transmetre, als que ens succeiran en la rotació anual de l’organització de la Festa, informació i producte de treball, per a que l’any que ve tot isca millor, que eixirà.


L’activitat de la Festa no queda paralitzada fins a l’any que ve. El Barri de València ja està preparant els actes de l’any vinent, que tindran com a element destacat mecanismes per a produir aire refrescant, per als calorosos primers dies de setembre. El nostre Barri continuarà amb els encàrrecs d’organització que té encomanats: la col·laboració amb la Confraria en la Novena de Guitarretes i l’organització del culte a Jesús, baix l’advocació del Crist de l’Agonia, tant en Setmana Santa, com en la Festa de la Transfiguració i la novena posterior. Sense perjudici de alguna nova iniciativa, de la que informarem puntualment.


Al cap i a la fi, s’ha intentat fer les coses el millor que s’ha sabut. Si hem encertat, és perquè la Mare de Déu estava inspirant-nos i li hem fet cas. Si no ho hem fet, és que no estàvem atents als seus suggeriments i demanem comprensió per la nostra distracció. Finalment, vos animem a fer ús de les oracions que hem imprès al revers de l’estampeta i al final del text de les Vespres –per cert, quines fotografies més boniques– creiem que poden servir-vos com ajut per a demanar a qui és Salut de les malalties, per les nostres necessitast del cos i de l’ànima.

Entradas destacadas
Entradas recientes
Archivo
Buscar por tags
No hay tags aún.
bottom of page