top of page

INVITACIÓ A LA FESTA

La fe és una vivència íntima, personal, espiritual. Se’n té o no se’n té, sense més explicacions. A més, les creences religioses posseeixen un component ancestral amb un codi propi en l’ADN, que evoluciona i està arrelat en la genètica de les diverses civilitzacions. Històricament, la humanitat busca una explicació a les grans preguntes de la vida; busca trobar els fonaments i la transcendència de l’existència. Qüestions complexes a les quals tracten de donar resposta la teologia i la filosofia.


A Algemesí tenim en la Mare de Déu de la Salut un nexe d’unió de tota la població. La imatge, trobada en el tronc d’una morera en la partida de Berca i que se l’endugueren i tornà fins a tres vegades, ha esdevingut un referent en la història d’Algemesí. I aquesta evolució única i irrepetible ens ha portat a ser el poble que som hui en dia.


Al llarg de la història, aquest lligam s’ha forjat gràcies a la força d’unes persones que volien ser poble i ho aconseguiren, que prosperaren com a ciutat i que superaren junts molts moments difícils. Generacions d’hòmens i dones han bastit una festa única al voltant de la devoció a la Mare de Déu de la Salut, declarada Patrimoni de la Humanitat en gran part per tota eixa tradició ancestral que forma part de la idiosincràsia dels algemesinencs i algemesinenques.


Enguany recuperem sensacions, vivències. Tornem a celebrar al complet la Festa, tots els actes que es coronen amb les tres processons. Tradició, fe, cultura, arrels… Junts tornem al 7 i 8 del setembre d’Algemesí.


Vull aprofitar la finestra que m’obrin els festers del Barri de Santa Bàrbara per a agrair el treball de totes les persones implicades en les celebracions en honor a la nostra patrona, la Mare de Déu de la Salut. Gràcies per haver mantingut viu l’esperit de la Festa en aquests difícils anys de pandèmia. Segur que enguany tindrem unes festes inoblidables.


Per convocar-les, vos demane que s’uniu a mi per honorar-la en un vítol tan nostre:

«Visca la Mare de Déu de la Salut!».Marta Trenzano Rubio, Alcaldessa d’Algemesí i Vicepresidenta del Patronat de la Fundació de la Festa a la Mare de Déu de la Salut i del Crist de l’AgoniaComentarios


Entradas destacadas
Entradas recientes
Archivo
Buscar por tags
No hay tags aún.
bottom of page