top of page

SALUDA

La total disponibilitat de la Mare de Déu perquè actuara en la seua vida, ens sorprén i ens porta a la lloança i a la gratitud. Eixe és l'eix fonamental de les celebracions festives que l'Església arreu del món celebra en honor de la Mare de Déu.


De manera vistosa, sentida i extraordinària, Algemesí obri el seu cor per a celebrar a la Mare de Déu de la Salut. Tant, que el poble cristià i tota la ciutat es reconeixen com a tal en expressar la seua admiració per la Mare de Déu i repetir tradicionalment els balls amb un goig indescriptible i una fidelitat que ens supera i prepara el camí per a l'esdevenidor.


Vos convide molt cordialment, a viure aquestes nobles celebracions amb una mirada oberta per a venerar la Mare de Déu de la Salut que sempre ens mira de manera maternal i esperançadora. Una mirada a l'altre que davant d'ella es torna germà, amic i company de camí sense cap excepció.


Una mirada al nostre interior, al nostre ésser essencial, a les nostres arrels, per a alçar amunt el nostre cos i la nostra ànima i que s'expresse en els ritus i cadències d'aquestes jornades memorables que ens disposem a encetar en honor de la molt humil Mare de Déu.


L'Església, present en les seues comunitats cristianes i en cada llar on es invocat el nom de Jesús com a Senyor, present en la Junta del Patronat, enguany significativament atenta i agraïda als festers del Barri de santa Bàrbara, i el Consell Assessor, amb la missió de perfilar aquesta mística font de balls, danses, muixerangues, música i campanes; representada també ella, com a poble que és, en l'Ajuntament d'Algemesí, exulta, es fa més universal que mai i al costat de totes les persones de bona voluntat proclama la grandesa del Senyor que ha mirat la humilitat de Maria, la seua serventa.


Cordialment.

Joan Carles Alemany Vicens, Rector de sant Jaume i Vicepresident del Patronat de la Fundació de la Festa a la Mare de Déu de la Salut i el Crist de l’Agonia
Kommentare


Entradas destacadas
Entradas recientes
Archivo
Buscar por tags
No hay tags aún.
bottom of page